Cestujúci sa pokúšal za letu otvoriť dvere lietadla

NETKY.SK • 9 Máj 2011, 07:13 • 2 min
Cestujúci sa pokúšal za letu otvoriť dvere lietadla

Cestujúci sa pokúšal za letu otvoriť dvere lietadla

slovakia

left justify in out

img

Let z Houstonu do Chicaga boli v nedeľu odklonený do St. Louis, pretože jeden z cestujúcich sa pokúšal otvoriť dvere v prednej časti lietadla. Na svojej stránke o tom informoval denník Chicago Tribune.
      Incident sa stal okolo 13.15 h miestneho času na palube letu spoločnosti Continental č. 546. Podľa bývalej redaktorky Chicago Tribune, ktorá bola v lietadle, sa dvere pokúsil otvoriť vysoký, statný muž. Spacifikoval ho ochrankár, ktorý reagoval na krik letušky.
      Lietadlo následne núdzovo pristálo v St. Louis o 13.28 h miestneho času, oznámil americký Úrad pre bezpečnosť dopravy (TSA). Podľa TSA muža po pristátí vypočúvali a lietadlo pokračovalo v ceste do Chicaga.
      Odklonenie letu potvrdila aj Julie Kingová, hovorkyňa spoločnosti Continental. Podľa nej nič nenasvedčuje tomu, že existovala teroristická hrozba.
      V USA došlo v nedeľu aj k ďalšej podobnej udalosti, keď bolo lietadlo spoločnosti Delta Air Lines smerujúce z Detroitu do San Diega pre bližšie nešpecifikovanú "potenciálnu bezpečnostnú hrozbu" odklonené do mesta Albuquerque v štáte Nové Mexiko. Po pristátí a následnom preskúmaní však všetkých 107 pasažierov mohlo nastúpiť a stroj pokračoval v ceste.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies