Cestujúci musia počítať s výrazným meškaním vlakov

NETKY.SK • 31 Január 2015, 10:08 • 2 min
Cestujúci musia počítať s výrazným meškaním vlakov

BRATISLAVA - Pre popadané stromy na úseku Východná – Kráľova Lehota musia cestujúci na hlavnom ťahu Košice – Bratislava počítať s výrazným meškaním vlakov. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Železníc SR (ŽSR) Martina Paulíková na niektorých miestach úseku je poškodené aj trakčné vedenie.

slovakia

left justify in out

Čakajúce vlaky sa podľa Paulíkovej nachádzajú v staniciach a cestujúci sú o situácii informovaní. Nasadenie náhradnej autobusovej v tomto úseku je problematické z dôvodu rovnako nepriaznivej situácie na cestách. ŽSR vyzývajú cestujúcich, aby ak nemusia, necestovali. Z obmedzeniami musia podľa železníc cestujúci počítať aj na úsekoch Čadca – Krásno nad Kysucou, Bartošova Lehôtka – Banská Štiavnica, Banská Bystrica – Brezno, Kriváň - Lovinobaňa, Mlynky – Dobšinská ľadová jaskyňa a Tisovec – Hnúšťa.

 

Podľa hovorkyne Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jany Morháčovej na úseku medzi Liptovským Mikulášom a Popradom už vlakové spojenie nahradili autobusmi. ZSSK zároveň vypravila mimoriadny rýchlik z Liptovského Mikuláša do Bratislavy. Ten má čas odchodu rovnaký ako rýchlik R 602 - Čingov. Z Liptovského Mikuláša vypravili päť vozňov a v Žiline pripoja ďalšie. Vlaky nepremávajú ani južnou trasou pre problémy pri Lovinobani, kde rovnako popadali na železničnú trať stromy. spôsobené popadanými stromami. Vlaky nejazdia ani na vedľajších tratiach Brezno - Podbrezová, a Kraľovany - Trstená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies