Cestujúceho, podozrivého z nastraženia atrapy bomby v lietadle, prepustili

NETKY.SK • 22 December 2015, 09:28 • 2 min
Cestujúceho, podozrivého z nastraženia atrapy bomby v lietadle, prepustili

PARÍŽ - Zadržaného policajta vo výslužbe, jedného z cestujúcich lietadla spoločnosti Air France, ktoré kvôli planému bombovému poplachu cez víkend núdzovo pristálo v kenskej Mombase, už prepustili na slobodu. Stalo sa tak na základe nariadenia prokuratúry v Bobigny, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Muža zadržala francúzska pohraničná stráž dnes ráno po prílete na letisko Charlesa de Gaulla v Paríži. Podľa informácií, ktoré zverejnila prokuratúra, išlo o pasažiera, ktorý upozornil posádku na podozrivý predmet na toalete. Generálny riaditeľ Air France Frédéric Gagey už v nedeľu uviedol, že ho vyrobili z kartónu a časovača. "Táto vec neobsahovala výbušniny," dodal Gagey.

 

Stroj so 459 cestujúcimi a 14 členmi posádky po pristátí v Keni v noci na nedeľu evakuovali. Po jeho prehľadaní pokračoval v noci na pondelok v lete do Paríža.

 

Podľa Air France incident ohrozil životy ľudí na palube stroja, spoločnosť preto podala trestné oznámenie na strojcu tohto "žartu".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona