Cestujúca z autobusu smrti prezradila, čo sa dialo počas nehody!

NETKY.SK • 9 Jún 2014, 15:11 • 2 min
Cestujúca z autobusu smrti prezradila, čo sa dialo počas nehody!

TRNAVA – Nehoda autobusu, ktorý viezol študentov Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave otriasla celým Slovenskom. Pri havárii zahynuli štyri mladé študentky. Polícia príčinu nehody stale vyšetruje.

slovakia

left justify in out

Nehodu na diaľnici D1 neprežili Zuzana († 18), Patrícia (†18), Nikola († 17) a Paulína († 17). Dnes sa Športové gymnázium Jozefa Herdu zahalilo do smútku.

 

Zuzana N.

 

img

 

Patrícia D.

 

img

 

Paulína M.

 

img

 

Nikola H.

 

img

 

V autobuse smrti cestovala aj Veronika, ktorú iba v nedeľu prepustili z trnavskej nemocnice a pre Trnavský hlas porozprávala o nehode. „Sedela som v prednej časti autobusu, keď som zrazu videla, ako autobus schádza na kraj cesty. Potom sme sa prevrátili,“ povedala pre trnavskyhlas.sk Veronika a dodala: „V autobuse bol pokoj, väčšina z nás sa ešte len prebúdzala z dlhej cesty, niektorí sledovali program v televízore. Vodič mal pred sebou voľnú cestu. Nešiel ani rýchlo, ani pomaly. Nič ho nevyrušovalo. Podľa mňa asi dostal mikrospánok.“

 

V autobuse vypukol chaos a panika. „Jeden zo spolužiakov rozbil hneď zadné sklo na autobuse a postupne sme z neho vychádzali. ... Keď sa zistilo, že chýbajú štyri dievčatá, nastalo zdesenie. ... Hneď pri nás zastavil kamión a dvaja muži z neho zraneným podávali prvú pomoc, prelepovali im rany. Kto mohol, kontaktoval záchranárov na 112-ke. Potom prišli hasiči, sanitky, prileteli vrtuľníky, ktoré odvážali ťažko zranených. Záchranári i hasiči nás rozdeľovali do skupín podľa vážnosti zranení. Nás, čo sme na tom boli dobre, prevážali do trnavskej nemocnice hasičskými autami,“ dodala Veronika.

 

Štyri študentky tejto triedy už do školy nikdy neprídu

 

img

 

Šoféra autobusu, v ktorom tragicky zahynuli štyri tínedžerky, už obvinili. Informovala o tom televízia Markíza vo večerných Televíznych novinách. Policajný vyšetrovateľ ho vypočúval na kriminálke v Trnave viac ako dve hodiny. Keď ho odvádzali späť do policajnej cely, rodinám dievčat odkázal, že ho to mrzí. Čo presne sa v autobuse stalo, sa zatiaľ nevie, nad príčinami sa podľa Markízy stále iba špekuluje. Pri nehode sa zranilo 23 študentov a dve učiteľky, Patrícia, Paulína, Nikola a Zuzana nehodu neprežili.

 

 

Nehoda na úseku diaľnice D1 za Piešťanmi v smere na Hlohovec sa stala v piatok 6. júna medzi 74. a 75. kilometrom. V autobuse sa viezlo 29 žiakov gymnázia a dve učiteľky, štyri dievčatá utrpeli na mieste zranenia nezlučiteľné so životom. Voči vodičovi autobusu začala polícia trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies