Cestujúca v lietadle z Paríža mala údajne v tele bombu

NETKY.SK • 22 Máj 2012, 23:48 • 2 min
Cestujúca v lietadle z Paríža mala údajne v tele bombu

Cestujúca v lietadle z Paríža mala údajne v tele bombu - Krimi Lietadlo z Paríža do Severnej Karolíny muselo dnes núdzovo pristáť v americkom štáte Maine, lebo jedna cestujúca tvrdila, že má v tele implantovanú výbušninu. Uviedla to televízia CNN, s odvol

slovakia

left justify in out

img

Lietadlo z Paríža do Severnej Karolíny muselo dnes núdzovo pristáť v americkom štáte Maine, lebo jedna cestujúca tvrdila, že má v tele implantovanú výbušninu. Uviedla to televízia CNN, s odvolaním sa na kanceláriu predsedu kongresového výboru pre vnútornú bezpečnosť Petra Kinga.
      Boeing 767 americkej leteckej spoločnosti U.S. Airways smeroval do Charlotte v Severnej Karolíne, odklonili ho do Bangoru v Maine po správach o "podozrivom správaní" pasažiera.
      Na palube lietadla, ktoré štartovalo z parížskeho letiska Charlesa de Gaulla, bolo 179 cestujúcich a deväť členov posádky. Podľa CNN bola podozrivá žena z Kamerunu a nastúpila bez batožiny.  
      Severoamerické veliteľstvo protivzdušnej obrany (NORAD) nasadilo kvôli situácii dve bojové stíhačky F-15, bližšie informácie neposkytlo.
      Podľa očitých svedkov napísala cestujúca stewardke na lístok hrozbu, že má v tele bombu. Lekári, ktorí boli medzi cestujúcimi, ženu prehliadli, ale nenašli nijaké stopy po operačnom zákroku. Pilot nahlásil bezpečnostný problém.
      Americký Úrad pre bezpečnosť dopravy (TSA) uviedol, že si bol vedomý správ o pasažierovi, ktorý sa počas letu podozrivo správal, a preto let presmerovali. Lietadlo po pristátí v Maine bude pokračovať do Charlotte.

Zdroj: TASR/Reuters,DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona