Cestu z centra L. Mikuláša do L. Ondrašovej opravia mimo letnej sezóny

NETKY.SK • 18 Júl 2016, 09:42 • 2 min
Cestu z centra L. Mikuláša do L. Ondrašovej opravia mimo letnej sezóny

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Viac ako kilometrový úsek frekventovanej cesty II/584 z centra Liptovského Mikuláša do Liptovskej Ondrašovej začnú rekonštruovať v septembri. Obnova komunikácie od križovatky pri hoteli Jánošík po most ponad Jalovčianku si vyžiada finančné prostriedky vo výške 165.000 eur.

slovakia

left justify in out

"Na opravu cesty vyčlenil peniaze z rozpočtu Žilinský samosprávny kraj (ŽSK). My sme v mestskej kase našli financie na opravu chodníka. Takto sa nám podarí zrekonštruovať vyše kilometrový úsek telesa, po ktorom denne prejdú tisíce áut," informoval primátor mesta Ján Blcháč s tým, že do septembra musí radnica spolu so zhotoviteľom zabezpečiť výmenu obrubníkov v tomto úseku.

 

Predstavitelia mesta požiadali na stretnutí so zástupcami zhotoviteľa a predstaviteľmi Správy ciest ŽSK o presun termínu na opravu cesty, ktorá je v letných mesiacoch maximálne vyťažená návštevníkmi mesta a okolitých atrakcií.

 

"Práce mali spustiť už začiatkom augusta. Vzhľadom na turistickú sezónu a fakt, že ide o hlavný ťah spájajúci Poľsko s Jasnou, ale aj cestu do blízkeho akvaparku, si nemôžeme dovoliť obmedzenia, ktoré by mohli spôsobovať kolóny. Zhotoviteľ nám vyšiel v ústrety a s rekonštrukciou sa začne v septembri," doplnil Blcháč.

 

V súčasnosti magistrát pripravuje projekt organizácie dopravy, ktorý bude predmetom rokovaní mesta, Správy ciest a dopravnej polície. "Obmedzenia by nemali trvať dlhšie ako týždeň, všetko však závisí od počasia. Počas tohto obdobia budú organizáciu dopravy riadiť semafory a možno aj policajti. Pravdepodobne pristúpime aj k čiastočnému odkloneniu premávky. O obmedzeniach budeme včas informovať," vysvetlil vedúci odboru životného prostredia a dopravy na mestskom úrade Gabriel Lengyel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies