Cestu I/18 popod hrad Strečno prvýkrát uzavrú 12. novembra z dôvodu sanačných prác

NETKY.SK • 2 November 2016, 17:02 • 2 min
Cestu I/18 popod hrad Strečno prvýkrát uzavrú 12. novembra z dôvodu sanačných prác

ŽILINA – Cestu I/18 popod hrad Strečno, ktorá spája Žilinu s Martinom, prvýkrát úplne uzavrú z dôvodu sanačných prác na skalnom brale v sobotu 12. novembra od 8. hodiny. Uzavretá bude do 16. hodiny v nedeľu 13. novembra.

slovakia

left justify in out

Podľa prednostu Okresného úradu (OÚ) v Žiline Michala Lavríka uzavrú cestu I/18 šesť po sebe nasledujúcich víkendov. Pôvodný termín úplnej uzávery, stanovený na nadchádzajúci víkend, o jeden týždeň posunuli. "Po niekoľkodňovom rokovaní sme uvážili, že ešte nie sme dostatočne pripravení, aby sme cestu uzavreli už tento víkend. Obchádzkové trasy sú pripravené, v dostatočnom časovom predstihu by sme nestihli pripraviť osadenie dopravného značenia na obchádzkové trasy. A nechceme zavádzať vodičov, aby sme ich hnali niekde pod Strečno a potom ich otáčali," povedal Lavrík.

 

Podotkol, že pokiaľ nebudú komplikácie, práce by sa mohli stihnúť. "Ale s väčšou pravdepodobnosťou sa to tento rok nestihne a bude sa pokračovať na budúci rok. Vzhľadom na nepriaznivé počasie sa to môže posúvať až do jari. S určitosťou vieme akurát to, že šesť po sebe nasledujúcich víkendov tento rok, pokiaľ to umožní počasie, sa bude pracovať na hradnom brale," doplnil prednosta žilinského OÚ.

 

Proces verejného obstarávania na sanáciu skalného brala Strečno spečatilo Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR podpisom zmluvy so spoločnosťou ARCADIS CZ, a. s., organizačná zložka Slovensko, ktorá splnila všetky výberové kritériá a ponúkla najnižšiu cenu 867.702 eur s DPH. Víťazná spoločnosť zabezpečí podľa podpísanej zmluvy vykonanie nevyhnutných protihavarijných opatrení počas tohtoročnej jesene a sanačné práce musí ukončiť do konca mája budúceho roka. Víťazná spoločnosť plánuje rozdeliť práce na tri etapy s termínom ukončenia do 31. mája 2017, informovala TASR Erika Rusnáková z odboru komunikácie MŽP SR.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies