Cestovný ruch si podľa SNS zaslúži väčšiu podporu, je významný najmä pre malé regióny

NETKY.SK • 12 Júl 2017, 14:45 • 2 min
Cestovný ruch si podľa SNS zaslúži väčšiu podporu, je významný najmä pre malé regióny

BRATISLAVA - Cestovný ruch je pre mnoho obcí aj pre mikroregióny jediným významným zamestnávateľom aj investorom, a preto si podľa Slovenskej národnej strany (SNS) zaslúži väčšiu podporu.

slovakia

left justify in out

"Náš program je zameraný na systémovú a cielenú podporu segmentu cestovného ruchu a kúpeľníctva, pretože ho považujeme za významný potenciál Slovenska, s ktorým treba rozumne pracovať," uviedol predseda SNS Andrej Danko.

 

Reagoval tak na dnes zverejnené informácie ministerstva dopravy o tom, že pripravilo opatrenia na podporu domáceho turizmu. "SNS prostredníctvom svojho nominanta na ministerstve dopravy Petra Ďurčeka pripravila súbor opatrení, ktoré podporia rozvoj cestovného ruchu na Slovensku," uviedli národniari.

 

Medzi predstavenými opatreniami je napríklad zvýšenie marketingovej podpory Slovenska, zmeny v daňovom systéme, ale aj zavedenie takzvaných rekreačných poukážok. Tie majú v prípade uvedenia do praxe umožniť zamestnávateľovi, aby prispel zamestnancom na dovolenku strávenú na Slovensku. "Systém rekreačných poukážok funguje úspešne napríklad vo Francúzsku, osvedčil sa aj v Maďarsku alebo Taliansku," opísala SNS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona