Cestovné autobusmi v Bratislavskom kraji sa mierne zvýši

NETKY.SK • 30 December 2010, 08:34 • 2 min
Cestovné autobusmi v Bratislavskom kraji sa mierne zvýši

Cestovné autobusmi v Bratislavskom kraji sa mierne zvýši

slovakia

left justify in out

img

Cena cestovných lístkov v prímestskej autobusovej doprave v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) sa od januára budúceho roka zvýši. Novým cenovým výmerom budú zvýhodnení cestujúci, ktorí používajú čipovú kartu, kde vo všetkých položkách je cestovné lacnejšie ako platba v hotovosti. Rozhodla o tom dopravná komisia.
      BSK preto očakáva zvýšenie podielu cestujúcich na čipové karty zo súčasných 56 na približne 70 percent. Priemerné navýšenie v kategórii obyčajného cestovného na čipovú kartu predstavuje 7,8 percenta (8,22 centov), osobitného cestovného na čipovú kartu 10,2 percent (6,5 centa).
      Dôvodom na úpravu cien je snaha kraja zmierniť tlak na zvyšujúce sa výdavky, ale aj zvýšenie DPH z 19 na 20 percent, zohľadňuje sa aj rastúca cena nafty a mýtne poplatky. Podľa doterajšieho cenového výmeru BSK boli ceny cestovného vo verejnej pravidelnej doprave najnižšími zo všetkých samosprávnych krajov.
      Naposledy sa zvyšovalo cestovné v roku 2008. V uplynulom roku sa menila slovenská koruna na euro a ceny cestovných lístkov sa zaokrúhľovali smerom nadol.
      TASR o tom dnes informovala hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies