Cestovky nebudú musieť uvádzať v reklamách celkovú cenu zájazdov

NETKY.SK • 4 Júl 2012, 06:16 • 2 min
Cestovky nebudú musieť uvádzať v reklamách celkovú cenu zájazdov

Cestovky nebudú musieť uvádzať v reklamách celkovú cenu zájazdov - Politika Cestovné kancelárie nebudú musieť uvádzať konečnú cenu za zájazd, vrátane všetkých platieb spojených s poskytnutím zájazdu, ktorú spotrebiteľ zaplatí. Poslanci Národnej rady SR dn

slovakia

left justify in out

img

Cestovné kancelárie nebudú musieť uvádzať konečnú cenu za zájazd, vrátane všetkých platieb spojených s poskytnutím zájazdu, ktorú spotrebiteľ zaplatí. Poslanci Národnej rady SR dnes totiž odmietli návrh novely zákona o reklame z dielne poslancov OĽaNO Igora Matoviča, Eriky Jurinovej, Martina Fecka a Jozefa Viskupiča, ktorý mal povinnosť uvádzať konečnú cenu, zaviesť.
      Návrh počítal aj s tým, že ak by nebolo možné vopred určiť konečnú cenu zájazdu, predávajúci by mal v reklame uviesť reprezentatívny príklad zájazdu, ktorý obsahuje popis všetkých služieb a konečnú cenu, ktorú spotrebiteľ zaplatí. Podstatou návrhu teda bolo zavedenie povinnosti predávajúceho, resp. poskytovateľa služby, aby pri reklame uvádzal celkovú konečnú cenu ponúkaných služieb, ktorú spotrebiteľ skutočne zaplatí.
      "V praxi totiž často dochádzalo k situáciám, že spotrebiteľ bol reklamou uvedený do omylu, resp. cena uvádzaná v reklame vzbudzovala dojem, že je nižšia ako bola následná konečná cena, ktorú mal spotrebiteľ za zájazd a s ním súvisiace služby uhradiť," tvrdia poslanci OĽaNO.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona