Cestovka A-Tour končí, klientov privezie domov poisťovňa

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 16:36 • 2 min
Cestovka A-Tour končí, klientov privezie domov poisťovňa

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrická cestovná kancelária A-Tour vyhlásila v pondelok úpadok, starostlivosť o jej klientov prevzala poisťovňa Allianz. Ako uviedla majiteľka A-Touru Helena Čóriová, pre 88 jej klientov, ktorým sa v utorok končí pobyt v Bulharsku, to bude znamenať odjazd autobusmi, ktoré zabezpečila poisťovňa, namiesto lietadlom. Ostatných klientov, ktorí ešte na dovolenky nevyrazili, poisťovňa odškodní.

slovakia

left justify in out

Dôvodom úpadku boli neskoré splátky záloh za objednané lety, pre ktoré zmluvný partner vypovedal A-Touru ešte 19. júla zmluvu o zabezpečení leteckej dopravy. "Zálohy sme vždy zaplatili, ale až pred každým odletom. Bolo to veľa peňazí, ľudia si dnes kupujú dovolenky dva - tri dni pred odchodom a zálohy sa musia platiť vopred," uviedla Čóriová s tým, že po vypovedaní zmluvy sa ešte neúspešne usilovali dohodnúť s inými leteckými spoločnosťami na odvoze dovolenkárov. "Keď sme mali tieto problémy, zastavili sme aj predaj a naša finančná situácia sa zhoršila. Hoci nemáme žiadnych veriteľov, do 30 dní od vyhlásenia úpadku sme povinní vyhlásiť konkurz," dodala.

Hovorca Allianzu – Slovenskej poisťovne Gabriel Tóth potvrdil, že o 88 klientov cestovnej kancelárie A-Tour, ktorá má v tejto poisťovni uzavreté poistenie pre prípad úpadku, sa hneď po oznámení úpadku začala starať asistenčná služba Allianz Assistance. "Prevoz klientov je zabezpečený dnes večer autobusovou dopravou. Tento spôsob dopravy bol zvolený vzhľadom na nedostupnosť takéhoto počtu leteniek v najbližších dňoch,“ uviedol Tóth. Ako dodal, zvyšných 130 klientov A-Touru, ktorí ešte nevycestovali, môže o odškodnenie požiadať do šiestich mesiacov od vzniku škodovej udalosti. Poisťovni stačí predložiť hlásenie poistnej udalosti, zmluvu o obstaraní zájazdu a doklad o zaplatení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies