Cestovateľské tipy na najkrajšie výlety až do konca roka

NETKY.SK • 22 Október 2015, 09:45 • 2 min
Cestovateľské tipy na najkrajšie výlety až do konca roka

BRATISLAVA - Už len jedenásť týždňov zostáva do konca tohto roka.

slovakia

left justify in out

Viacero zamestnávateľov nedovoľuje prevádzať nevyčerpanú dovolenku do ďalšieho roka a mnohým ľuďom sa tak naskytá ideálna príležitosť využiť zostávajúce voľno a vyraziť za oddychom. Štátne sviatky v októbri aj novembri navyše umožňujú vydať sa aj niekam ďalej. Prinášame Vám tipy na najlepšie výlety pre október, november i december.


Dni sa postupne skracujú, ubúda svetla i teplých jesenných dní. Nastáva tak ideálny čas narušiť jesennú šeď a vydať sa za teplým morom, dobrým jedlom a novými zážitkami. Cestovať v tomto období sa vyplatí. Cena zájazdov ide po lete rapídne dole, a navyše sa dá behom pár dní stihnúť viac. Na pamiatkach sa totiž nestoja niekoľkohodinové fronty a výlety netreba rezervovať niekoľko mesiacov vopred.


 „Hoci sa slovenskí turisti domnievajú, že na jeseň už musia do exotických destinácií, aby si užili tepla, nie je to celkom pravda. Aj v niektorých európskych krajinách si môžu na jeseň užiť príjemné podnebie,“ upozorňuje Ivan Šidla, marketingový manažér cestovnej agentúry Invia, ktorá je najväčším on-line predajcom zájazdov v Slovenskej republike. Jeho slová potvrdzuje aj aktuálna predpoveď počasia. Napríklad grécka Kréta hlási na nasledujúce dni teplotu vzduchu blížiacu sa tridsiatke a teplotu vody príjemných dvadsaťštyri stupňov. 


Tip: Vychutnajte si Taliansko všetkými zmyslami 
Keďže je Taliansko vzdialené len pár hodín cesty autom, je obľúbenou letnou destináciou slovenských rodín. Ak vás desí predstava preplneného Bibione, je jeseň ideálny čas, kedy dať Taliansku šancu. Príjemné teploty sú ako stvorené na návštevu antických pamiatok. A za vlažných večerov už môžete ochutnať prvé vzorky tohtoročných talianskych vín.


Ozajstní labužníci by si rozhodne nemali nechať ujsť októbrový hľuzovkový festival v severotalianskom meste Alba, ktoré je domovom tejto drahej delikatesy. V prípade, že nemáte stovky eur nazvyš, môžete si v miestnych reštauráciách aspoň vychutnať najrôznejšie hľuzovkové kreácie.


"Ak vás viac než hľuzovky či parmská šunka láka talianska kultúra, zájdite si na najväčší taliansky operný festival nesúci meno po svetoznámom hudobnom skladateľovi Verdim. Koncerty a divadelné predstavenia sa konajú v Parme a jej okolí celý október," dodáva Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia. 


Tipy na dovolenku:
Rezidencia Le Plejadi , 5. 12. – 8. 12., bez stravy, vlastná doprava, od 43 eur, viac tu

 

Tip: Jesenná hra farieb v Japonsku
Každú jar vyráža tisíce turistov do Japonska fotiť rozkvitajúce čerešne. Málokto však vie, že japonská jeseň je snáď ešte fotogenickejšia než jar. Vydajte sa k niektorému zo starobylých chrámov a pokochajte sa pohľadom na záplavy červených, žltých a oranžových listov. Ak si navyše privstanete, vyhnete sa davom turistov a medzi urastenými javormi získate nielen krásne fotografie, ale aj chvíľu úplného pokoja. Ak nechcete nič ponechať náhode, môžete sledovať miestnu predpoveď padajúceho lístia. Dozviete sa napríklad, kde má aktuálne lístie akú farbu.


Tipy na dovolenku:
Poznávací pobyt Japonsko, 23. 10. – 30. 10., letecky, polpenzia, 2 678 eur, viac tu

 

Tip: Za ustricami do Cornwallu
Vlny treštiace sa o niekoľkometrové útesy, zelené pláne a kamenné domy s veľkými krbmi. Ak si chcete pripadať ako hrdinovia z kníh Jane Austenovej, vydajte sa túto jeseň do Anglicka. Pozdĺž pobrežia nájdete množstvo zaujímavých ciest, ktoré vás prevedú od juhu ostrova až na sever. Po ceste sa navyše môžete zastaviť na ustricový festival vo Falmouthe a vyskúšať nielen čerstvé dary mora, ale aj mnoho ďalších špecialít z grófstva Cornwall.


"Až vás drsná príroda omrzí, rozhodne zamierte do hlavného mesta. Londýn získava už v novembri nezabudnuteľnú vianočnú atmosféru a príjemne vás naladí na pomaly sa blížiace sviatky," radí Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia, ktorá ponúka zájazdy do exotických krajín aj poznávacie cesty po Európe. Okrem pamiatok nevynechajte ani londýnske obchody. Dá sa v nich totiž zaobstarať množstvo zaujímavých vianočných darčekov za zlomok toho, čo u nás. 


Tipy na dovolenku:
Londýn a predvianočné nákupy, 26. 11. – 29. 11., raňajky, autobusom, od 126 eur, viac tu

 

Tip: Spoznajte podmorský život v Thajsku
Ak chcete mať pláže len pre seba, zamierte na jeseň do Thajska. Hoci už je teplota vody aj vzduchu veľmi príjemná, najväčší nápor turistov čaká thajské ostrovy až po Novom roku. Vydajte sa do Ázie v jesenných mesiacoch a užite si poloprázdne hotely i nižšie ceny. Ak vás nebaví ležanie na pláži, zaplaťte si aspoň jednodňový výlet s potápaním. Začiatočníci dostanú šnorchel a skúsenejší potápači sa môžu ponoriť až do hĺbky niekoľkých metrov. Thajské koralové útesy ponúkajú predstavenie, ktoré nikdy neomrzí.


Tipy na dovolenku:
See Breeze, 1. 11. – 10. 11., raňajky, letecky, od 884 eur, viac tu

 

Tip: Dajte si horkú čokoládu na najkrajšom námestí v Európe
Ak celý rok netrpezlivo očakávate Vianoce a vianočné trhy a na Slovensku aj u susedov vás už omrzeli, vydajte sa do Belgicka. Hlavné námestie v Bruseli je často označované za najpôvabnejšie námestie v Európe a december je najlepší čas, kedy sa o tom presvedčiť. Čakajú vás tradičné hranolky v papierových vrecúškach, čerstvé mušle či najlepšia horúca čokoláda. "Belgičania si dávajú každoročne záležať na predvianočnej výzdobe, takže december je skvelá doba, kedy môžete vidieť napríklad gotickú radnicu z pätnásteho storočia či Maison du Roi zaliate svetlom v zábavnej vianočnej svetelnej šou," dodáva Ivan Šidla z cestovnej agentúry Invia.


Tipy na dovolenku:
Advent v krajinách Beneluxu, 1. 12. – 5. 12., raňajky, autobusom, od 230 eur, viac tu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies