Cestovanie v železničnej doprave od utorka zdražie

NETKY.SK • 31 Október 2011, 22:54 • 2 min
Cestovanie v železničnej doprave od utorka zdražie

Cestovanie v železničnej doprave od utorka zdražie

slovakia

left justify in out

img

Cestujúci si v železničnej doprave priplatia od utorka (1.11.) za lístky viac. Od novembra sa totiž zvyšujú ceny cestovného vo vlakoch v priemere o 10 %.
Ľudia, ktorí tak chcú ušetriť pri návrate z návštev počas Sviatku všetkých svätých, si môžu kúpiť lístky ešte do konca mesiaca za pôvodné sumy. Pri cestovaní na kratšie vzdialenosti totiž pôjdu ceny hore výraznejšie. Na tratiach do 50 kilometrov (km) zdražie cestovanie priemerne o 41,7 %. Pri cestovaní na základný lístok zaplatí každý cestujúci v priemere o 0,39 eura navyše.
Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) chcela pôvodne zvýšiť cestovné už na konci leta. Nakoniec sa jej celý proces zvyšovania cestovného podarilo ukončiť až do novembra. Rastom cien lístkov vo vlakoch majú ZSSK vzrásť tržby o približne 6,6 milióna eur ročne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies