Cestovanie s vlakmi RegioJet je nepohodlné

NETKY.SK • 25 Október 2014, 16:15 • 2 min
Cestovanie s vlakmi RegioJet je nepohodlné

DUNAJSKÁ STREDA - Čoraz častejšie je terčom kritiky železničná spoločnosť RegioJet za to, že v špičke sú vlaky na trase Dunajská Streda - Bratislava preplnené. Nepriaznivá situácia nastala pred rokom, keď spoločnosť vymenila veľkokapacitné súpravy za menšie.

slovakia

left justify in out

„Vtedy dopravca prisľúbil, že podľa potreby budú súpravy premávať v častejších intervaloch. To sa však nestalo a niektoré, hlavne poobedňajšie vlaky, ktorými prichádzajú domov robotníci a študenti, sú úplne preplnené, o piatku ani nehovoriac,“ povedal primátor mesta Dunajská Streda Zoltán Hájos, ktorého oslovili občania s podobnými sťažnosťami. Dodal, že RegioJet sa odvoláva na to, že rokuje s ministerstvom hospodárstva a zvýšenie hustoty spojov podmieňuje vyššími štátnymi dotáciami. „Tento postoj je veľmi otázny. Ak teda štát z našich daní zvýši príspevok, RegioJet zvýši hustotu vlakov. Podnikateľ, ak podniká čestne, poskytne cestujúcim zľavy aj na úkor nižšieho zisku, aby bola verejnosť spokojná s jeho službami, a nepresedlala na autobusy. RegioJet však chce problém, ktorý spôsobil sám, riešiť z našich daní,“ podotkol primátor.
      

Podľa jeho ďalších slov, ak nemieni spoločnosť zvýšiť hustotu vlakov, lebo ministerstvo nezvýši dotácie, tak sa súpravy nemali vymeniť za kratšie. „Súčasnú situáciu treba zmeniť. Pochopiteľne, podnikateľ sleduje svoje záujmy. Samozrejme na menej vyťažených trasách postačujú aj kratšie súpravy, ale v prípade vlakov, ktoré sú pravidelne preplnené, nemožno sledovať zníženie nákladovosti na úkor kvality cestovania,“ zdôraznil Hájos. Primátor uviedol, že mesto Dunajská Streda ako regionálne centrum sa obráti listom na vedenie RegioJetu a bude žiadať zvýšenia hustoty spojov. "Ak to nie je realizovateľné, tak by mali v dopravnej špičke prevádzkovať dlhšie súpravy," zdôraznil.
     



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies