Cestovanie do Bahrajnu alebo na Jamajku treba zvážiť

NETKY.SK • 28 Máj 2012, 07:24 • 2 min
Cestovanie do Bahrajnu alebo na Jamajku treba zvážiť

Cestovanie do Bahrajnu alebo na Jamajku treba zvážiť - Radíme Nielen vojnové krajiny ako Afganistan a Irak sú štáty, ktorým by sa mali Slováci počas svojej tohtoročnej letnej dovolenky vyhnúť. Ministerstvo zahraničných vecí (MZV) SR odporúča zvážiť aj ces

slovakia

left justify in out

img

Nielen vojnové krajiny ako Afganistan a Irak sú štáty, ktorým by sa mali Slováci počas svojej tohtoročnej letnej dovolenky vyhnúť. Ministerstvo zahraničných vecí (MZV) SR odporúča zvážiť aj cestovanie do Iránu, Jemenu či Bahrajnu. Opatrnosť je nevyhnutná aj v krajinách Karibiku, najmä na Jamajke, v Trinidade a Tobagu a v Dominikánskej republike. Do posledných menovaných by ľudia mali cestovať minimálne vo dvojiciach.
      "Vo všeobecnosti by sme odporúčali vyhýbať sa protestným akciám, demonštráciám a rizikovým miestam, akými sú chudobné štvrte, a vyhnúť sa návšteve zakázaných oblastí, napríklad utečeneckých táborov," priblížil riaditeľ konzulárneho odboru rezortu diplomacie Igor Pacolák.
      MZV radí slovenským turistom dbať aj na náboženské sviatky a kultúrne zvyklosti v krajine, ktorú navštevujú. Napríklad ramadán v islamských krajinách v tomto roku pripadá na obdobie od 20. júla do 18. augusta. Ministerstvo odporúča v tomto čase zdržať sa jedenia a pitia na verejnosti a nepoužívať kamery a fotoaparáty tam, kde to nie je dovolené.
      Pozor si treba dať aj pri pití alkoholu. Jeho požívanie na verejnosti je čiastočne zakázané v Kanade a vo Švédsku. V Kuvajte a Saudskej Arábii platí dokonca úplný zákaz dovozu a spotreby alkoholických nápojov. V Chorvátsku a Grécku môže turistov zaskočiť zákaz zakladať otvorené ohne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies