Čestných Oscarov si prevzali Donald Sutherland či Agnes Varda

NETKY.SK • 12 November 2017, 14:46 • 2 min
Čestných Oscarov si prevzali Donald Sutherland či Agnes Varda

LOS ANGELES - Kanadský herec Donald Sutherland (82), francúzska filmárka, rodáčka z Belgicka Agnes Varda (89), americký kameraman Owen Roizman (81) a jeho krajan režisér Charles Burnett (73) si v noci na nedeľu prevzali v Hollywoode za celoživotné dielo čestných Oscarov, ocenenia Americkej filmovej akadémie, a to v rámci osobitného galavečera.

slovakia

left justify in out

Navyše sa mexický režisér Alejandro González Iňárritu (54) stal laureátom Special Award za film Carne y Arena, krátku snímku opierajúcu sa o skúsenosti migrantov, ktorí mali za sebou nebezpečnú cewstu cez mexicko-americkú štátnu hranicu.

 

Medzi hosťami slávnostného udeľovania čestných Oscarov boli okrem iných herečky Emma Stone, Michelle Williams, Diane Kruger, Jennifer Lawrence, ich kolegovia Jake Gyllenhaal a Hugh Jackman, ako aj renomovaný režisér Darren Aronofsky.

 

Udeľovanie čestných Oscarov oddelili od galavečera, na ktorom si laureáti preberajú s ročnou periodicitou prestížne sošky, po prvý raz v roku 2009. Galavečer venovaný udeľovaniu Oscarov sa tentoraz uskutoční v Los Angeles 4. marca 2018.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies