Cestní prepravcovia krajín V4 žiadajú spoločnú legislatívu EÚ

NETKY.SK • 21 Apríl 2017, 15:16 • 2 min
Cestní prepravcovia krajín V4 žiadajú spoločnú legislatívu EÚ

BUDAPEŠŤ - Spoločnú pozíciu proti opatreniam obmedzujúcim súťaž na dopravnom trhu Európskej únie prijali predstavitelia najväčších združení cestnej diaľkovej nákladnej a osobnej dopravy krajín Visegrádskej štvorky (V4).

slovakia

left justify in out

Odborníci a predstavitelia poľského združenia prepravcov ZMPD, českej organizácie Česmad Bohemia, slovenského združenia Česmad Slovakia a Asociácie maďarských cestných prepravcov (MKFE) sa stretli 20. a 21. apríla v Budapešti.

 

Na stretnutí dospeli k záveru, že implementácia protekcionistických opatrení prijatých v západoeurópskych krajinách s cieľom obmedziť konkurenciu zo strany východoeurópskych dopravných operátorov povedie k výraznému rastu cien v členských štátoch EÚ.

Vo vyhlásení, ktoré poskytli agentúre SITA, sa konštatuje, že účastníci stretnutia žiadajú moratórium na už prijatú národnú legislatívu a podporujú prijatie spoločnej legislatívy, ktorá by sa mohla začleniť do dopravného balíčka a vytvoriť prijateľné podmienky pre všetkých dopravných operátorov v Európskej únii.

 

Štyri dopravné združenia Poľska, Česka, Slovenska a Maďarska, ktorých predstavitelia rokovali v Budapešti, zastupujú približne 10 tis. firiem prevádzkujúcich 172 tis. nákladných vozidiel a ťahačov. Ako uviedli, prepravná kapacita týchto organizácií je nevyhnutná na udržiavanie dodávateľských reťazcov v rámci Európskej únie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona