Cestné kontroly sa zamerajú na povinnosti chodcov i požitie alkoholu

NETKY.SK • 8 December 2015, 10:20 • 2 min
Cestné kontroly sa zamerajú na povinnosti chodcov i požitie alkoholu

BRATISLAVA – Policajné kontroly na cestách sa až do piatka (11.12.) budú vo zvýšenej miere venovať bezpečnosti chodcov, ale aj povinnostiam, ktoré musia peší účastníci cestnej premávky dodržiavať. TASR o tom informoval hovorca Prezídia policajného zboru Martin Wäldl.

slovakia

left justify in out

"Cieľom preventívnej akcie bude upozorniť nemotorových účastníkov cestnej premávky na dodržiavanie povinnosti nosiť reflexné prvky,“ vysvetlil hovorca.

 

Polícia reaguje aj na aktuálne štatistiky. "Za 11 mesiacov roku 2015 bolo na slovenských cestách usmrtených 241 nemotorových účastníkov cestnej premávky, čo je o dvoch viac ako za rovnaké obdobie minulého roku," informoval Wäldl.

 

V rámci zvýšenia bezpečnosti na cestách sa policajným kontrolám nevyhnú počas celého tohto týždňa ani vodiči. "V tomto prípade sa kontroly zamerajú na požitie alkoholu či omamných látok," spresnil Wäldl.

 

Celkovo od začiatku roka 2015 do 7. decembra polícia eviduje 12.564 dopravných nehôd, čo je viac o 162 ako za rovnaké obdobie minulého roku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies