Cestná kontrola striehla na vodičov, odhalila tisícky porušení pravidiel

NETKY.SK • 25 August 2015, 12:13 • 2 min
Cestná kontrola striehla na vodičov, odhalila tisícky porušení pravidiel

BRATISLAVA - Viac ako 5600 prekročení rýchlosti a ďalšie porušenia pravidiel odhalila minulotýždňová policajná kontrola medzinárodnej organizácie TISPOL. O výsledkoch informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

slovakia

left justify in out

"Počas siedmich dní policajti odhalili viac ako 5600 porušení pravidiel o rýchlosti jazdy vodičmi, z nich viac ako stovku priestupkov spáchali motocyklisti," spresnila. Účastníci cestnej premávky sa dopustili aj takmer 2000 ďalších priestupkov. Polícia odhalila aj takmer 20 trestných činov ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenie výkonu úradného rozhodnutia. "V jednom prípade aj krádež pohonných látok po tankovaní na čerpacej stanici," doplnila.

 

V polovici minulého týždňa pribudla aj akcia železničných policajtov. "Kontrolovali dodržiavanie predpisov v súvislosti so správnym parkovaním motorových vozidiel v obvode železničných dráh," informovala Baloghová. Vodiči podľa výsledkov kontroly páchali priestupky aj pri prejazde železničným priecestím. "Najčastejšie riskovali život prejazdom cez priecestie, keď už svietila červená, či nezastavili na príkaz dopravnej značky 'Stoj, daj prednosť v jazde!'," dodala hovorkyňa.

 

Riskantným kúskom sa podľa jej slov nevyhýbali ani chodci a cyklisti. "Prechádzali cez priecestie na červený signál aj mimo vyznačené miesta na prechádzanie," konkretizovala Baloghová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona