Cestári zrušili tender na stavbu 1. etapy obchvatu Brezna

NETKY.SK • 21 Júl 2013, 12:55 • 2 min
Cestári zrušili tender na stavbu 1. etapy obchvatu Brezna

BRATISLAVA - Slovenská správa ciest zdôvodnila zrušenie verejnej súťaže tri týždne po jej vyhlásení tým, že sa zmenili okolnosti, za akých ju vyhlásila. Predpokladaná cena stavby prvej časti obchvatu centra Horehronia v dĺžke 2,5 kilometra bola 27,121 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

slovakia

left justify in out

Slovenská správa ciest zrušila verejnú súťaž na prvú etapu výstavby obchvatu Brezna na ceste I/66 tri týždne po jej začiatku. Zdôvodnila to vo Vestníku verejného obstarávania tým, že sa zmenili okolnosti, za akých tender vyhlásila. Bližšie dôvody zrušenia súťaže na otázku agentúry SITA cestári neuviedli, podobne ani to, či a kedy plánujú vyhlásiť novú.

Predpokladaná cena stavby prvej časti obchvatu centra Horehronia v dĺžke 2,5 kilometra bola 27,121 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Stavebné práce, vrátane úprav a preložiek komunikácií, boli plánované na 638 dní od zadania zákazky, teda jeden rok a deväť mesiacov. Cestári plánovali stavbu financovať s využitím peňazí z Európskeho fondu regionálneho rozvoja cez Operačný program Doprava. Ponuky sa mali otvárať 20. augusta. 

Slovenská správa ciest zároveň začala obstarávanie na zabezpečenie technických záchytných opatrení proti padaniu skál na cestu I/59 Donovaly - Motyčky z priľahlého svahu. Ide o dva úseky cesty v smere na Donovaly v dĺžke sedemsto a dvesto metrov. Predpokladaná cena prác plánovaných na tri mesiace je vyše 786 tis. eur bez DPH, ponuky sa majú otvárať 19. augusta. 

Slovenská správa ciest so sídlom v Bratislave je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje takmer 3 500 kilometrov ciest 1. triedy, vrátane investičnej činnosti, ako aj pozemkov vo vlastníctve štátu. Pre diaľnice, rýchlostné cesty a cesty I., II. a III. triedy vykonáva aj dopravné plánovanie, ústrednú technickú evidenciu, centrálnu databanku a technický rozvoj spolu so súvisiacou koncepčnou, koordinačnou a metodickou činnosťou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies