Cestári zrušili prvý situačný stupeň pre okresy Poprad, Kežmarok a Levoča

NETKY.SK • 29 December 2016, 12:42 • 2 min
Cestári zrušili prvý situačný stupeň pre okresy Poprad, Kežmarok a Levoča

POPRAD - Cestári zrušili prvý situačný stupeň pre okresy Poprad, Kežmarok a Levoča. Situácia na cestách sa postupne upokojuje. Intenzívne sneženie v priebehu noci ustalo a týchto hodinách postupne stráca na sile aj nárazový vietor.

slovakia

left justify in out

"Všetka naša technika je v nepretržitom výkone aj v priebehu dnešného dňa," informoval TASR riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla.

 

Podľa jeho slov sú všetky cesty v uvedených okresoch momentálne zjazdné, presypané a prepluhované. Vozovky sú prevažne mokré, na viacerých úsekoch sa nachádza od dvoch do štyroch centimetrov utlačeného a kašovitého snehu. "V týchto hodinách sme nasadili aj dve snehové frézy, ktoré rozširujú prechodové prierezy na úsekoch ciest s vysokými snehovými závejmi," priblížil situáciu riaditeľ.

 

V okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča bolo podľa jeho slov počas 24 hodín nasadených 22 posýpačov. "Prepluhovali sme 5309 kilometrov ciest, posypali sme 1961 km ciest chemickým posypovým materiálom a 1373 km inertným materiálom," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies