Cestári v oblasti Popradu pracujú nepretržite, mimoriadna situácia pretrváva

NETKY.SK • 29 December 2016, 10:04 • 2 min
Cestári v oblasti Popradu pracujú nepretržite, mimoriadna situácia pretrváva

POPRAD - Nepriaznivé poveternostné podmienky v oblasti Popradu pokračovali aj v priebehu noci, zhruba do polnoci intenzívne snežilo.

slovakia

left justify in out

Cestári boli vo výkone nepretržite, v práci pokračujú aj dnes. Prvý situačný stupeň, ktorý v stredu pre situáciu na cestách v okolí Popradu vyhlásila Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja, by dnes popoludní mohol byť odvolaný. Pre agentúru SITA to povedal riaditeľ správy pre oblasť Popradu Marián Barilla. „Nepríjemný silný nárazový vietor pretrvával počas celej noci, niekde aj teraz. Na určitých miestach sa naďalej tvoria snehové jazyky a záveje, naše autá nepretržite posypávajú a pluhujú. Za 24 hodín napadlo zhruba do 20 centimetrov snehu, cesty sú momentálne mokré, na niektorých miestach je kašovitý a utlačený sneh,“ informoval Barilla.


V okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča bolo počas 24 hodín vo výkone nasadených 22 sypačov. „Prepluhovali sme 5 309 kilometrov ciest, posypali sme 1 961 kilometrov ciest chemickým posypovým materiálom, čiže soľou, a 1 373 kilometrov inertným materiálom, čiže kamenivom,“ uviedol dnes Barilla. Najhoršia situácia bola podľa jeho slov na cestách v samotnom okolí Vysokých Tatier a v Levočských vrchoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies