Cestári upozorňujú na záveje na Kysuciach, Orave a v Turci

NETKY.SK • 10 Február 2015, 10:22 • 2 min
Cestári upozorňujú na záveje na Kysuciach, Orave a v Turci

ŽILINA – Cestári v Žilinskom kraji upozorňujú na vytvárajúce sa snehové jazyky a záveje najmä na Kysuciach, Orave a v Turci.

slovakia

left justify in out

Podľa centrálneho dispečingu Slovenskej správy ciest so snehom treba rátať na celej Orave a Kysuciach, kde je miestami na cestách jeden až päť centimetrov a v okresoch Námestovo a Turčianske Teplice až 10 centimetrov kašovitého alebo utlačeného snehu. Zasnežená je aj rýchlostná cesta R3 medzi Tvrdošínom a Trstenou a medzi Širokou a Sedliackou Dubovou, kde treba miestami počítať s jedným až dvoma centimetrami kašovitého snehu. Na horských priechodoch Huty, Príslop, Fačkov, Veľké Pole, Donovaly a Makov hlásia cestári jeden až päť centimetrov kašovitého alebo utlačeného snehu a upozorňujú, že na prejazd sú potrebné zimné pneumatiky. Teplota vzduchu v Žilinskom kraji sa aktuálne pohybuje od -1° Celzia na Orave po +1° Celzia v Žiline, cestári preto upozorňujú, že na mostoch a otvorených priestranstvách sa môže tvoriť poľadovica.

 

Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. Po celú zimu je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom a horský prechod Veľké Pole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies