Cestári upozorňujú na silný vietor a husté sneženie na severe Slovenska

NETKY.SK • 28 November 2016, 17:35 • 2 min
Cestári upozorňujú na silný vietor a husté sneženie na severe Slovenska

BRATISLAVA - V okolí Tatranskej Štrby i na horských priechodoch Čertovica a Besník musia motoristi rátať so silným nárazovým vetrom. V okolí Važca zasa silné intenzívne sneženie znižuje dohľadnosť na 100 m. Aktuálne informácie prináša Slovenská správa ciest (SSC) na webe www.zjazdnost.sk.

slovakia

left justify in out

Cestári uvádzajú, že všetky sledované diaľničné úseky, rýchlostné cesty, cesty nižších tried i horské priechody sú zjazdné. Povrch vozoviek je na juhu suchý až vlhký, na severe vlhký až mokrý.

 

Sneh je v prípade diaľnic v úseku D1 Važec - Bôrik, kde sa na vozovke nachádza vrstva čerstvého snehu do 1 cm. Na komunikáciách I., II. a III. triedy je sneh na cestách v severných okresoch a vyšších polohách. Vozovky sú tam pokryté vrstvou utlačeného, kašovitého alebo čerstvého snehu do 3 cm, na cestách nižších kategórií na Orave a Liptove miestami 4 - 5 cm.

 

Jeden- až dvojcentimetrová vrstva čerstvého a kašovitého snehu je na horských priechodoch Makov, Čertovica, Príslop, Pusté Pole, Fačkov, Javorník, Kremnické Bane a Dobšiná. S tri až päť centimetrov hrubou vrstvou utlačeného snehu je potrebné rátať na horských priechodoch Huty a Podspády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies