Cestári kúpia technológiu na zber údajov o evidencii ciest

NETKY.SK • 21 December 2015, 12:20 • 2 min
Cestári kúpia technológiu na zber údajov o evidencii ciest

BRATISLAVA - Slovenská správa ciest (SSC) plánuje nakúpiť technológiu na zber a vyhodnocovanie údajov centrálnej technickej evidencie ciest.

slovakia

left justify in out

Predpokladá za ňu počas osemnástich mesiacov uhradiť 1,41 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (1,69 mil. eur vrátane dane). "Technológia má slúžiť na zefektívnenie zberu údajov centrálnej technickej evidencie pozemných komunikácií v teréne a zabezpečiť taký zdroj údajov, ktorý je vhodný na spracovanie a vyhodnocovanie v kancelárskych priestoroch, teda prispieva k zvýšeniu bezpečnosti meracej posádky," oznámili cestári vo vyhlásenej verejnej súťaži.


Uchádzači môžu predkladať ponuky do 13. januára. Požadovaná výška obratu za roky 2012 až 2014 je celkovo minimálne 2 mil. eur bez dane. Referencia na odbornú spôsobilosť dodávky technológie MMS alebo služby pre údaje získané jej meraním a vyhodnotením musí byť doložená zoznamom zmlúv za predchádzajúce tri roky na základe troch kritérií. Jedným z nich je dodávka technológie MMS (multimediálne správy) za uvedené obdobie v minimálnej výške 4,2 mil. eur bez dane, pričom v každom z troch rokov má byť hodnota plnenia najmenej 1,4 mil. eur.


Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje cesty I. triedy a vykonáva pre ne investičnú činnosť. Generálne riaditeľstvo SSC je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky majú zastúpenie v Bratislave, Žiline, Banskej Bystrici a Košiciach. Investičná výstavba a správa ciest (IVSC) Bratislava má na starosti cesty I. triedy v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, IVSC Žilina v Žilinskom a Trenčianskom kraji, IVSC Banská Bystrica v Banskobystrickom kraji a IVSC Košice v Košickom a Prešovskom kraji.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies