Cestári chcú efektívnejší kontrolný systém za 6,3 mil. eur

NETKY.SK • 18 Február 2015, 16:23 • 2 min
Cestári chcú efektívnejší kontrolný systém za 6,3 mil. eur

BRATISLAVA - Slovenská správa ciest (SSC) chce vybudovať kontrolný systém pre zvýšenie efektívnosti eliminácie bezpečnostných rizík z ciest I. triedy minimalizáciou vplyvov dopravného prúdu na bezpečnosť a životnosť cestnej infraštruktúry.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z vyhlásenej verejnej súťaže, predpokladaná cena šesťmesačnej zákazky je 6,33 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Projekt by mal byť financovaný z peňazí Európskej únie.

 

"Automatický systém bude zabezpečovať zaznamenávanie prejazdu vozidiel, zber údajov o vozidlách vrátane rozpoznávania evidenčných čísiel vozidiel, merania zaťaženia náprav a celkovej hmotnosti a vyhodnocovania prekračovania legislatívou povolených limitných hodnôt," oznámili cestári. Záujemcovia môžu predkladať ponuky do 31. marca a otváranie ponúk je plánované 1. apríla. 

 

Slovenská správa ciest je samostatná rozpočtová organizácia zriadená ministerstvom dopravy k 1. januáru 1996. Spravuje takmer 3 500 kilometrov ciest I. triedy, jej generálne riaditeľstvo je v Bratislave, štyri regionálne organizačné zložky Investičná výstavba a správa ciest majú zastúpenie v Bratislave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies