Cesta spojila so zvyškom Číny posledný izolovaný okres

NETKY.SK • 31 Október 2013, 10:42 • 2 min
Cesta spojila so zvyškom Číny posledný izolovaný okres

PEKING - Nová cesta vo štvrtok spojila s okolitým svetom posledný z okresov Číny, kam sa moderná pozemná doprava pre náročnosť terénu doteraz nedostala.

slovakia

left justify in out

Himalájsky región Metog (Mo-tchuo) na juhovýchode Tibetu má približne 19-tisíc obyvateľov, ktorí vďaka desiatky rokov budovanej komunikácii prestanú byť odkázaní na prepravu koňmi. Podľa portálu Čínskeho národného rozhlasu výstavbu 117-kilometrovej cesty spomaľovala nielen samotná členitosť územia, ale i lavíny a zosuvy pôdy.

Súčasťou diela je tunel dlhý 3,3 kilometra, ktorý skracuje pôvodne štvorhodinový prechod cez hory na štyri minúty jazdy. Rozhlas však upozorňuje, že vzhľadom na časté zemetrasenia v Metogu jediná cesta nebude postačovať, keďže sú potrebné aj alternatívne trasy. Štátna televízna stanica CCTV uviedla, že nová cesta by mala byť spočiatku zjazdná osem mesiacov do roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies