Cesta medzi Bratislavou a Dunajskou Lužnou sa začne rozširovať o mesiac

NETKY.SK • 26 Júl 2011, 13:30 • 2 min
Cesta medzi Bratislavou a Dunajskou Lužnou sa začne rozširovať o mesiac

Cesta medzi Bratislavou a Dunajskou Lužnou sa začne rozširovať o mesiac

slovakia

left justify in out

img

Od augusta tohto roka sa majú začať práce na komunikácii I/63, teda južnej trase medzi Bratislavou a Dunajskou Lužnou. Práce by tak mali byť hotové do dvoch mesiacov.
      "Od Rovinky do Bratislavy sa cesta rozšíri o jeden jazdný pruh," vysvetlil na dnešnej tlačovej konferencii štátny tajomník rezortu dopravy Arpád Érsek. Dodal, že ministerstvo sa rozhodlo práve pre letný termín kvôli nižšej zaťaženosti cesty.
      Jazdný pruh by sa mal podľa Érseka rozširovať najmä počas piatkov a víkendov, teda mimo najväčšej špičky. Maximálna suma prác je stanovená na 3,8 milióna eur. Tieto zdroje dostalo hlavné mesto od vlády, pretože práve Bratislava zabezpečuje všetky práce.
      Dopravná situácia je medzi Bratislavou a Dunajskou Lužnou neúnosná a spôsobuje problémy pri dochádzaní ľudí do zamestnania a škôl. Denne touto komunikáciou s jediným jazdným prúdom prichádza do hlavného mesta viac ako 20.000 áut.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies