Česť pre švjačiarskych hokejistov: Budú zdobiť poštové známky

NETKY.SK • 22 Máj 2013, 18:52 • 2 min
Česť pre švjačiarskych hokejistov: Budú zdobiť poštové známky

ZÜRICH - Švajčiarski hokejoví hrdinovia budú po zisku strieborných medailí na 77. majstrovstvách sveta v Štokholme a Helsinkách vo svojej krajine zvečnení na poštovej známke. Záujemcovia si ju budú môcť kúpiť od 31. mája.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra dpa, špeciálna známka bude niesť označenie "IIHF majstrovstvá sveta 2013". Pamätnú známku na počesť svojho športovca švajčiarska pošta naposledy vydala tenistovi Rogerovi Federerovi po víťazstve na grandslamovom turnaji vo Wimbledone v roku 2007.

Reprezentanti z krajiny helvétskeho kríža sa postarali o najpríjemnejšie prekvapenie svetového šampionátu, keď vyhrali v Štokholme deväť zápasov v rade a svoju spanilú jazdu dotiahli až do finále. V ňom boli nad ich sily domáci Švédi, ktorým podľahli 1:5. Švajčiari tak ukončili 60-ročné čakanie na cenný kov, ziskom strieborných medailí vyrovnali svoj historicky najlepší výsledok na MS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies