Česmad neočakáva podobné kolóny ako v Maďarsku

NETKY.SK • 31 August 2015, 16:32 • 2 min
Česmad neočakáva podobné kolóny ako v Maďarsku

BRATISLAVA - Združenie cestných dopravcov Česmad Slovakia (Česmad) nepredpokladá, že by v prípade väčšieho presunu cestnej nákladnej dopravy na Slovensko vznikali na našom území podobné problémy ako v Maďarsku.

slovakia

left justify in out

Slovenské cesty a diaľnice podľa združenia dopravcov nie sú tak kapacitne preplnené. "Momentálne nemáme informácie od členských dopravných spoločností, že by sa na slovenských hraniciach vytvárali neštandardne dlhé kolóny, ktoré by komplikovali dopravné výkony," informoval v pondelok agentúru SITA PR manažér Česmad-u a šéfredaktor časopisu Kilometer Andrej Fekete.


Reagoval tak na situáciu v susednom Maďarsku, kde sa napríklad na diaľnici M1 vytvárali niekoľkokilometrové kolóny. Rakúšania totiž sprísnili kontrolu na svojich hraniciach v súvislosti s nedávnym prípadom vyše 70 imigrantov, ktorí sa udusili v nákladnom automobile pri obci Parndorf neďaleko hraníc so Slovenskom. "Podľa našich informácií je na hraničných distribučných miestach dostatok palubných jednotiek, takže ani pri zvýšenom nápore nebudú v tomto smere vznikať problémy," dodal Fekete.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies