Česmad chce rokovať o problémoch cestných dopravcov

NETKY.SK • 1 September 2016, 10:25 • 2 min
Česmad chce rokovať o problémoch cestných dopravcov

BRATISLAVA - Združenie cestných dopravcov Česmad Slovakia chce aj s novým ministrom dopravy Árpádom Érsekom (Most - Híd) nadviazať na odborné rokovania týkajúce sa zásadných problémov komerčnej cestnej dopravy.

slovakia

left justify in out

Naďalej tak bude od ministerstva dopravy žiadať zavedenie systematických kontrol prepravných povolení dopravcov z tretích štátov, ktorí zneužívajú súčasnú slabšiu kontrolu zo strany slovenských orgánov a na nesprávne prepravné povolenia vyvážajú tovar zo Slovenska.


"Združenie ČESMAD Slovakia tiež vidí priestor na zlepšenie situácie vzhľadom na zákazy jázd na cestách II. a III. triedy, ktoré značne skomplikovali plynulosť dopravných tokov vozidiel slovenských dopravných spoločností," informoval agentúru SITA hovorca združenia Andrej Fekete. Predtým rovnomerne rozložené počty kamiónov po celej cestnej infraštruktúre sa podľa neho presunuli len na hlavné cestné ťahy, kde je okolie nadmieru zaťažené nákladnou dopravou.


"S tým priamo súvisí aj rozvoj cestnej infraštruktúry. V tomto smere je dôležitý rozvoj diaľnic, rýchlostných ciest, ale aj obchvatov miest na cestách I. triedy, čo nielen zvýši plynulosť, bezpečnosť a ekologickosť premávky, ale aj odbremení slovenské obce od tranzitnej nákladnej dopravy," uviedol Fekete.


Česmad Slovakia predpokladá, že Érsek so svojimi skúsenosťami z pozície bývalého štátneho tajomníka na ministerstve dopravy bol adekvátnym kandidátom na post ministra. Združenie zároveň verí, že si plne uvedomuje, akou dôležitou súčasťou tohto sektoru sú slovenskí dopravcovia.
Predseda správnej rady Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo Ondrej Matej považuje za veľkú výzvu pre Érseka to, či sa ako minister bude venovať celému Slovensku, alebo južným regiónom. Matej očakáva, že nový minister dopravy bude plniť programové vyhlásenie vlády a pozornosť sústredí na prípravu generelu dopravy, ktorý bude odrážať potrebu rozvoja dopravnej infraštruktúry. Ondrej Matej si myslí, že Érsek má predpoklady zvládnuť svoju funkciu, keďže bol štátnym tajomníkom dopravy nielen v súčasnej vláde, ale aj vo vláde Ivety Radičovej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies