Českým ministrom zahraničných vecí bude diplomat Jan Kohout

NETKY.SK • 1 Júl 2013, 12:21 • 2 min
Českým ministrom zahraničných vecí bude diplomat Jan Kohout

PRAHA - Post ministra zahraničných vecí vo vláde dezignovaného českého premiéra Jiřího Rusnoka prijal diplomat Jan Kohout, informoval dnes spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Jan Kohout pôsobil vo funkcii šéfa diplomacie aj v úradníckej vláde Jana Fischera (2009-10). Prezident Miloš Zeman tak bude môcť presadiť Líviu Klausovú ako veľvyslankyňu na Slovensku a Vladimíra Remka ako ambasádora v Moskve, píše iDNES.cz.

Post ministra práce v Rusnokovej vláde prijal bývalý šéf českých štátnych lesov František Koníček. Pre sociálnych demokratov, ktorí odmietajú Rusnokovu vládu podporiť, je to zložitá situácia; Kohout i Koníček sú totiž sociálni demokrati.

Kohout mal v roku 2005 po páde vlády Stanislava Grossa šancu stať sa premiérom, nakoniec však tento post neprijal a vládu namiesto neho zostavoval Jiří Paroubek. Koníček je zase bývalým poslancom za ČSSD.

Sociálni demokrati podľa Sobotku vyzve tých členov ČSSD, ktorí prijmú miesto v Rusnokovej vláde, aby stranu opustili, píše server.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies