Český zľavový portál NakupvAkci.cz podviedol podľa odhadov polície tisíce ľudí

NETKY.SK • 27 December 2016, 16:31 • 2 min
Český zľavový portál NakupvAkci.cz podviedol podľa odhadov polície tisíce ľudí

PRAHA - Česká polícia vyšetruje jeden z donedávna najväčších českých zľavových serverov NakupvAkci.cz pre podozrenie z podvodu. Dnes vyzvala poškodených zákazníkov na podanie oznámenia. Portál s takmer 10-% podielom na českom trhu tento mesiac ukončil činnosť.

slovakia

left justify in out

Policajti sa domnievajú, že poškodených zákazníkov by mohlo byť aj niekoľko tisíc. Vyzvali ich preto, aby podali oznámenie na najbližších miestnych alebo obvodných oddeleniach Polície ČR.

 

Server NakupvAkci.cz ukončil činnosť v polovici decembra. Minulý rok bol s vyše 9-% podielom na trhu 3. najväčším zľavovým serverom v Česku.

 

Na facebookovom profile portálu sa ešte pred jeho zmazaním v polovici decembra množili sťažnosti klientov aj obchodných partnerov, či to bolo za oneskorené platby alebo nedodaný tovar. Podľa denníka E15 prevádzkovatelia portálu zo spoločnosti Garuma dlhovali až 50 miliónov Kč (1,85 milióna eur).

 

Mestský súd v Prahe 23. decembra zamietol insolvenčné návrhy na firmu Garuma. V návrhoch podľa súdu chýbali napríklad niektoré podrobnosti o pohľadávkach a ďalšie potrebné údaje. Jeden návrh podala v polovici decembra firma Hostely Praha a ďalší krátko na to samotná Garuma.

(1 EUR = 27,023 CZK)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies