Český zľavový portál Hypersleva skrachoval

NETKY.SK • 19 Február 2013, 08:05 • 2 min
Český zľavový portál Hypersleva skrachoval

Český zľavový portál Hypersleva skrachoval - Svet Z prebujneného českého trhu internetových sprostredkovateľov zliav zmizne portál Hypersleva. cz.

slovakia

left justify in out

img

Z prebujneného českého trhu internetových sprostredkovateľov zliav zmizne portál Hypersleva.cz. 

Ten je doteraz najväčšou obeťou tvrdého konkurenčného boja. Firma bola zhruba 30. najväčším hráčom na trhu. Informoval o tom dnes portál iDNES.cz.

Hypersleva.cz nezvládla hospodárenie, zadlžila sa a nakoniec na seba podala návrh na konkurz. Počet poškodených klientov odhadla Asociace portálů hromadného nakupování na niekoľko stoviek. Šanca zákazníkov na získanie peňazí za voucher je v týchto prípadoch obyčajne veľmi malá.

"V lete minulého roka bol navrhovateľ nútený znížiť marketingové výdavky a v dôsledku neúspešnej letnej sezóny nebol schopný niekoľko mesiacov splácať záväzky," udáva sa v návrhu na konkurz, ktorý na seba firma podala. Majitelia Hyperslevy sa snažili portál zachrániť predajom, ale neuspeli. Po firme ostali dlhy za viac než 1,5 milióna Kč (59.083 eur).

Rozmach zľavových webov začal v roku 2010 vznikom portálu Slevomat.cz. Po ňom prišlo niekoľko stoviek ďalších, ale odborníci tvrdili, že trh sa výrazne prečistí a ostane len niekoľko najväčších hráčov. Ich slová sa začali napĺňať a teraz je ich zhruba okolo jednej stovky.

Podľa zakladateľa najväčšieho hráča na trhu Slevomat.cz Tomáša Čupra budú bankroty pokračovať. Ako povedal, "množstvo zľavových portálov nevie hospodáriť s peniazmi, ktoré vyberú od partnerov a dostáva sa do problémov s nedostatkom hotovosti".
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies