Český Ústavný súd zamietol sťažnosť Kramného, ktorý v Egypte zabil svoju ženu a dcéru

NETKY.SK • 15 Marec 2018, 15:43 • 2 min
Český Ústavný súd zamietol sťažnosť Kramného, ktorý v Egypte zabil svoju ženu a dcéru

PRAHA - Sťažnosť na český ústavný súd zvrat v kauze Kramný nepriniesla. Ústavný súd ju totiž zamietol. Petr Kramný však svoju vinu za smrť manželky a dcéry v egyptskej Hurghade, za ktorú ho ostravský krajský súd poslal do väzenia na 28 rokov, stále odmieta. Jeho obhajkyňa Jana Rejžková bude žiadať obnovu konania, informoval vo štvrtok spravodajský server tn.nova.cz.

slovakia

left justify in out

Ústavný súd Kramnému vyčítal, že vo svojej sťažnosti iba opakuje námietky, ktoré už predchádzajúce súdy vyriešili a "adekvátne sa s nimi vyrovnali". To, že Kramný očakáva, že ústavný súd bude znovu prípad preskúmavať, je podľa sudcu spravodajcu neprípustné.

 

Skutkový stav veci podľa ústavného súdu už dostatočne preverili predchádzajúce súdy a k extrémnemu nesúladu medzi dôkazmi a zistením súdu podľa ústavného súdu nedošlo.

 

Súd, ktorý Kramného v roku 2016 odsúdil, nevyjadril pochybnosti o tom, že Kramný v hotelovej izbe na dovolenke v egyptskom letovisku Hurghada v roku 2013 manželku Moniku (†36) a dcéru Kláru (†8) úmyselne usmrtil. Smrť nastala podľa súdu tak, že obžalovaný ich vystavil účinkom elektrického prúdu. Predtým sa špekulovalo o otrave, pretože Kramný tvrdil, že obidvom bolo zle z jedla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona