Český turista prišiel v Chorvátsku o život, ďalší je nezvestný

NETKY.SK • 27 Júl 2013, 16:58 • 2 min
Český turista prišiel v Chorvátsku o život, ďalší je nezvestný

ZÁHREB - Telo paťdesiatročného muža našiel poľský turista v piatok v pohorí Biokovo nad Makarskou riviérou.

slovakia

left justify in out

Dvaja českí návštevníci Chorvátska zrejme precenili sily. Jeden z nich je už po smrti. Jeho telo, ako potvrdili miestna polícia i české diplomatické zdroje, sa našlo v piatok v pohorí Biokovo nad Makarskou riviérou. Po ďalšom, ktorý smeroval takisto do Biokova a ktorý zostáva nezvestný, sa pátra. Informácie priniesla spravodajská televízia ČT24. 

Príčina úmrtia paťdesiatročného muža bude známa v pondelok po nariadenej pitve. Polícia však zatiaľ, ako o tom informovali chorvátske médiá, nenašla žiadne indície, ktoré by naznačovali cudzie zavinenie. Záchranári naznačili, že mohlo ísť o infarkt myokardu.

Mŕtve telo zosnulého objavil v ťažko prístupnej lokalite poľský návštevník pohoria, ktorý si však napokon cestu kvôli veľkej horúčave rozmyslel.

Pátranie po nezvestnom 47-ročnom občanovi ČR, ktorý sa takisto sám vybral ešte vo štvrtok do spomínaného pohoria, pokračuje.

Biokovo je druhé najvyššie chorvátske pohorie. Leží na dalmátskom pobreží Jadranského mora. Jeho najvyšší vrch Sveti Jure je priamo nad letoviskom Makarska. Časť pohoria je chránená ako prírodný park.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies