Český turista prežil 50 metrový pád pod Spálenou

NETKY.SK • 19 August 2015, 19:15 • 2 min
Český turista prežil 50 metrový pád pod Spálenou

BRATISLAVA/ POPRAD - O šťastí v nešťastí sa dá hovoriť v prípade dnešného pádu českého turistu pod vrchom Spálená v Západných Tatrách.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala Horská záchranná služba (HZS), dnes popoludní oznámili českí turisti pád kolegu medzi Baníkovským sedlom a vrchom Salatín v Západných Tatrách. Turista utrpel počas približne 50-metrového pádu tržné poranenia na hlave, viaceré odreniny a pravdepodobne aj otras mozgu. Horskí záchranári požiadali o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu. Vrtuľník VZZS vzal v Žiarskej doline na palubu záchranára HZS, ktorého s lekárom vysadil pri pacientovi. Na mieste následne vysadili aj druhého záchranára horskej služby. Po neodkladnom lekárskom ošetrení pacienta letecky dopravili do nemocnice na ďalšie vyšetrenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies