Český tréner Růžička musí za spreneveru zaplatiť pokutu 400-tisíc

NETKY.SK • 27 September 2016, 13:45 • 2 min
Český tréner Růžička musí za spreneveru zaplatiť pokutu 400-tisíc

PRAHA - Český hokejový tréner Vladimír Růžička musí zaplatiť za spreneveru peňazí pokutu vo výške 400-tisíc Kč, inak ho čaká nepodmienečný trest odňatia slobody na 16 mesiacov.

slovakia

left justify in out

Taký je utorkový verdikt pražského obvodného súdu. Růžičkovi hrozilo až päť rokov za mrežami prípadne zákaz činnosti v hokejovom hnutí. Utorkový verdikt ešte nie je právoplatný, pretože Růžičkov obhajca aj štátna zástupkyňa si ponechali lehotu na odvolanie.

 

Päťdesiattriročný Růžička aktuálne pôsobí ako športový manažér a hlavný kouč v extraligovom Chomutove.

 

Vladimír Růžička sa sprenevery dopustil počas svojho pôsobenia v Slavii Praha, od podnikateľa Miroslava Palaščáka prijal pol milióna českých korún a peniaze nezaniesol do klubového účtovníctva. Aféra okolo súčasného trénera Chomutova vypukla krátko pred začiatkom MS 2015, ktoré sa konali práve v Českej republike. Na internete vtedy zverejnili nahrávku z jednej z tajných schôdzok Palaščáka s Růžičkom. Skúsený tréner mal podnikateľovi zaplatiť pol milióna Kč za to, že jeho syn zostane naďalej hrať v Slavii Praha. Růžička tvrdil, že išlo o sponzorský dar. Päťdesiatdvaročný tréner peniaze vrátil a počas výsluchu tvrdil, že ho Palaščák vydieral. Růžička podal na Palaščáka trestné oznámenie, ale polícia ho odložila.

 

 

Růžička bol kapitán českých hokejistov - olympijských víťazov z Nagana 1998 a tiež majstrom sveta v drese Československa z Prahy v roku 1985. V rokoch 2005 a 2010 získal s českou reprezentáciou titul majstra sveta už ako tréner.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies