Český T-Mobile a Slovak Telekom zlúčia svoje najvyššie vedenie

NETKY.SK • 11 Marec 2016, 11:15 • 2 min
Český T-Mobile a Slovak Telekom zlúčia svoje najvyššie vedenie

PRAHA - Telekomunikačné, finančné a ďalšie korporácie stále viac zlučujú vedenie regionálnych pobočiek do jedného miesta.

slovakia

left justify in out

Pre takýto krok sa rozhodla aj skupina Deutsche Telekom v súvislosti s novou štruktúrou vedenia českého operátora T-Mobile a slovenského Slovak Telekom. Ti podľa informácii HN do leta vytvoria spoločný manažment pre obe firmy. Pár manažérov skupina prepustí alebo vyšle inam. Informovali o tom Hospodářské noviny.

 

"Najvyššie vedenie pre T-Mobile Česko a Slovak Telekom bude jednotné. Nová organizačná štruktúra má vstúpiť do platnosti v júli," povedala pre HN hovorkyňa operátora v Česku Martina Kemrová. Cieľom je podľa nej vytvorenie silnejšej trhovej pozície v regióne. Ale v skutočnosti opatrenie prinesie operátorovi aj isté úspory. Personálne náklady na niekoľkočlenný najvyšší manažment sa v závislosti od bonusov môžu pohybovať až v nižších stámiliónoch korún za rok.

 

Preskupovanie organizačnej štruktúry sa tento rok odštartovalo menovaním Milana Vašinu, doterajšieho českého generálneho riaditeľa, za šéfa aj slovenskej skupiny Slovak Telekom. Slovensko a Česko majú od tohto roka spoločnú aj personálnu riaditeľku.

 

Podobne sa teraz podľa Kemrovej budú riešiť aj ďalšie funkcie. Obe telekomunikačné firmy patriace skupine Deutsche Telekom budú zdieľať aj finančného a technického riaditeľa a šéfov pre firemných klientov a zákazníkov z radov domácností.

 

Či vyjde z personálnych zmien silnejšie Česko alebo Slovensko, to zatiaľ český T-Mobile nekomentuje. "V tejto chvíli sa na novej štruktúre pracuje, miesta sa obsadia najvhodnejšími kandidátmi," uviedla hovorkyňa.

Vylúčila, že by sa týmto krokom chystalo zlučovanie celých firiem v Česku a na Slovensku. Ako dodala, naďalej budú fungovať aj dve centrály - v Prahe a Bratislave.

 

Podľa informácií, ktoré HN získali od personálnych poradcov, sa však napriek tomu na česko-slovenskom trhu uvoľní skupina manažérov. T-Mobile uviedol, že všetci manažéri, ktorí neobsadia miesta v chystanom "dvojfarebnom" manažmente, našli uplatnenie v medzinárodných štruktúrach Deutsche Telekomu. Do zahraničia sa zatiaľ posunuli dvaja ľudia z Česka aj zo Slovenska.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona