Ceský súd zrušil trest 18 rokov väzenia pre lekára Jaroslava Bartáka

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 07:54 • 2 min
Ceský súd zrušil trest 18 rokov väzenia pre lekára Jaroslava Bartáka

PRAHA - Odvolací súd v Prahe zrušil dnes trest 18 rokov väzenia za vraždy, ktoré údajne z väznice plánoval odsúdený lekár Jaroslav Barták.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií Českého rozhlasu (ČRo) prvostupňový súd nevykonal všetky dôkazy, odvolací senát preto prípad vrátil Krajskému súdu v Liberci na nové prerokovanie. Rozsudok v neverejnom rokovaní padol minulý štvrtok, potvrdil bez ďalších podrobností hovorca vrchného súdu Jan Fořt.

 

V libereckej väznici sa Barták podľa obžaloby dohodol so spoluväzňom na zavraždení troch ľudí, s ktorými si tak chcel z rôznych dôvodov vybaviť osobné spory. Malo ísť o bývalého šéfa vojenskej tajnej služby Andora Šándora, advokáta Oldřicha Choděru a kňaza Eugena Freimanna. Napríklad Šándora chcel Barták podľa ČRo nechať dobodať v pražskom metre za to, že sa postaral o jeho vylúčenie z elitného Levieho klubu.

 

Podľa pôvodného verdiktu chcel Barták taktiež získať od svojich obetí desiatky miliónov korún na útek z väzenia. V Poľsku si vraj plánoval najať vrtuľník, aby mohol odletieť do Bieloruska a tam požiadať o politický azyl.

 

Barták sa podľa svojich slov cíti nevinný. Je vraj obeťou, rovnako ako v kauze asistentiek. Obvinenia označil za intrigy spoluväzňov.

 

Barták si momentálne odpykáva 12-ročný trest väzenia za znásilňovanie a vydieranie svojich asistentiek. Za mrežami už strávil tri roky. Tohto trestu sa verdikt odvolacieho súdu netýka, dodal ČRo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies