Český súd zamietol žalobu Ostravy na štát pre smog v regióne

NETKY.SK • 18 Október 2013, 13:19 • 2 min
Český súd zamietol žalobu Ostravy na štát pre smog v regióne

PRAHA - Mestský súd v Prahe dnes zamietol žalobu mesta Ostrava na štát pre znečistené ovzdušie v regióne, informoval Český rozhlas. Ostravský magistrát tvrdí, že štát nepodniká dostatočné kroky na zlepšenie situácie.

slovakia

left justify in out

Ostrava podala žalobu na českú vládu, ministerstvo životného prostredia a ministerstvo dopravy. Podľa súdu však nepodložila dôkazmi svoje obvinenie, že smog na Ostravsku zavinila práve nečinnosť žalovaných úradov. Súd tiež ostravského primátora upozornil, že aj samotné mesto môže urobiť viac pre ochranu ovzdušia.

"Zlepšiť životné prostredie znamená súčinnosť vládnych orgánov, ako ministerstva dopravy, životného prostredia, tak tiež ministerstva zahraničia, ktoré musia prerokúvať vplyv susedného Poľska, ktorý je veľmi významný, možno najvýznamnejší. To všetko sú veci, ktoré mesto robiť nemôže," povedal primátor Ostravy Petr Kajnar Radiožurnálu Českého rozhlasu pred vynesením rozhodnutia súdu.

Ostrava sa podľa primátora voči rozsudku odvolá, podá voči nemu sťažnosť k Najvyššiemu správnemu súdu, dodal Český rozhlas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona