Český súd vrátil prípad vodcu Bloku proti islamu Konvičku polícii na došetrenie

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 15:53 • 2 min
Český súd vrátil prípad vodcu Bloku proti islamu Konvičku polícii na došetrenie

PRAHA - Okresný súd v Českých Budějoviciach vrátil dnes polícii na došetrenie prípad vodcu Bloku proti islamu (BPI) Martina Konvičku, ktorý je obžalovaný z podnecovania k nenávisti. S odvolaním sa na zdroj z prostredia súdu o tom dnes informovali české médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa štátneho zastupiteľstva sa mal Konvička dopustiť podnecovania k nenávisti svojimi výrokmi zverejnenými na Facebooku začiatkom apríla, uviedol spravodajský server Novinky.cz.


"Ak vstúpime do politiky, vyhráme voľby, vás, moslimov, namelieme do mäsovokostnej múčky," napísal v jednom z nich. Konvičkovi hrozia až tri roky väzenia alebo iný alternatívny trest.
Podnet na trestné stíhanie Martina Konvičku podala začiatkom vlaňajška štátna zástupkyňa v Jablonci nad Nisou Věra Nováková.


Šéf Bloku proti islamu stále pôsobí ako akademický pracovník na Prírodovedeckej fakulte Juhočeskej univerzity. Jej dekan František Vácha uviedol, že situáciu nebude riešiť, kým nerozhodne súd.


Blok proti islamu začiatkom týždňa vypovedal zmluvu o volebnej spolupráci s hnutím Úsvit-Národná koalícia. Obe zoskupenia mali spolupracovať na nadchádzajúcich krajských a senátnych voľbách.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies