Český stopér Kaša k dispozícii MŠK Žilina na duel v Trnave

NETKY.SK • 5 August 2016, 16:29 • 2 min
Český stopér Kaša k dispozícii MŠK Žilina na duel v Trnave

ŽILINA - Českému futbalistovi Filipovi Kašovi už nič nebráni obliecť si dres slovenského klubu MŠK Žilina.

slovakia

left justify in out

"Tento týždeň orgány Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) schválili všetky administratívne povolenia a mladý stopér bude trénerovi Adriánovi Guľovi k dispozícii už na nedeľňajší duel 4. kola Fortuna ligy v Trnave," uvádza oficiálna internetová stránka žilinského klubu. V prípade Kašu sa skončil niekoľkotýždňový spor medzi jeho novým zamestnávateľom a predchádzajúcim pôsobiskom FC Baník Ostrava. Web klubu spod Dubňa ešte v prvý augustový deň informoval, že zainteresované strany sa dohodli na výške odstupného za mladého reprezentanta.


Dvadsaťdvaročný obranca (nar. 1. januára 1994) v utorok 12. júla podpísal profesionálnu zmluvu so Žilinou do 31. decembra 2019. Zástupcovia českého druholigistu však tvrdili, že hráč mal s nimi platný kontrakt, čo potvrdila aj Futbalová asociácia Českej republiky (FAČR) v podpornom stanovisku. V skutočnosti Kašovi vypršala platnosť starej zmluvy 30. júna. Klub si síce uplatnil opciu na jej predĺženie o ďalší rok, ale takýto jednostranný krok má záväznosť iba vo vzťahu k českým klubom, nie zahraničným.

 

Európska futbalová únia (UEFA) totiž jednostranné využitie opcie neakceptuje, zatiaľ čo FAČR áno. Mladý stopér doteraz hral iba v Baníku Ostrava, v najvyššej českej súťaži absolvoval 50 duelov a strelil v nich tri góly. V ostatnej sezóne vynechal len dve stretnutia Ostravy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies