Český spisovateľ Michal Viewegh sa rozvádza

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 10:05 • 2 min
Český spisovateľ Michal Viewegh sa rozvádza

PRAHA - Český spisovateľ Michal Viewegh sa rozvádza s manželkou Veronikou, s ktorou sa zosobášil v roku 2002.

slovakia

left justify in out

Päťdesiattriročný rodák z Prahy to potvrdil v rozhovore pre portál iDNES.cz pri príležitosti ostravského predstavenia knižnej novinky Zpátky ve hře. "Áno, nemôžem to vyvrátiť, ale nechcem o tom, samozrejme, viac hovoriť. Je to súkromná vec. Nebudem klamať a tvrdiť, že to nie je pravda. Vnímam to ako životnú prehru, ktorá ma bude stáť naozaj veľmi veľa síl," uviedol.


Prozaikovi v roku 2012 praskla aorta, čo mu spôsobilo ďalšie zdravotné problémy. V náročnom období mu pomáhala aj spomínaná manželka, s ktorou má dcéry Sáru a Barboru. "Moja žena mi pomáha, to musím priznať, nerozchádzame sa v zlom, dodnes je mi veľkou oporou. Viac by som však o našom rozchode naozaj nechcel rozprávať. Bolo by však pokrytecké niečo zapierať," dodal.


Michal Viewegh má na konte diela ako Mráz přichází z Hradu (2012), Mafie v Praze (2011) či Biomanželka (2010). Viaceré jeho knihy sa stali predlohami k filmom ako napríklad Báječná léta pod psa (1997), Výchova dívek v Čechách (1997), Román pro ženy (2004), Účastníci zájazdu (2006), Prípad nevernej Kláry (2009), Román pro muže (2010) a Vybíjaná (2015). Predvlani vydal knihu Můj život po životě, v ktorej denníkovou formou opísal, ako bojoval so zdravotnými komplikáciami a aké bolo ťažké prijať novú životnú situáciu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies