Český spevák Petr Bende vydá v novembri album Restart

NETKY.SK • 25 Október 2016, 13:32 • 2 min
Český spevák Petr Bende vydá v novembri album Restart

PRAHA - Český spevák Petr Bende vydá po piatich rokoch nový štúdiový album. Novinka s názvom Restart sa dostane na trh 4. novembra a bude obsahovať 12 skladieb.

slovakia

left justify in out

Piesne vznikali v spolupráci s producentom Daliborom Cidlinským Jr., pričom ich nahrali v jeho štúdiu vo Frýdštejne. „Už veľa rokov sme si s Daliborom hovorili, že niečo spolu urobíme, a nakoniec dozrel čas až tento rok. Páči sa mi jeho cit pre pesničku i to, ako je schopný robiť veľa rôznych štýlov. Myslím si, že sa nám podarilo nájsť nový, moderný zvuk, ktorý jednotlivé skladby výborne prepája. Do štúdia som naviezol celý svoj arzenál akustických a elektrických gitár, ktorých mám okolo dvadsať, a používal som ich, ako by som sa prechádzal svojím životom. Od prvej gitary, na ktorú som si našetril ešte ako študent, až po moje súčasné koncertné gitary. To, že na albume všetky zaznejú, má pre mňa zvláštne kúzlo,“ uviedol interpret.


Bende, ktorý bol finalistom súťaže Česko hledá SuperStar z roku 2005, svoje piesne skladal na cestách s gitarou alebo doma na klavíri, pričom celý album má byť jeho návratom ku koreňom, keď nahrávky bežne vznikali takýmto spôsobom. Dve skladby si aj otextoval. Ďalším textom prispel básnik Tomáš Tajchner a zvyšok napísal Tomáš Roreček, s ktorým hudobník dlhodobo spolupracuje. "Sme v podobnom veku, prežívame obdobné strasti i radosti. To všetko sa v textoch premieta. Tomáš mi dokonca poslal na jednu melódiu niekoľko rôznych verzií textu, a tie som si dával dohromady, aby vznikol taký text, ktorý by niesol odtlačok môjho osobného príbehu. Takže sa dá s určitým nadhľadom povedať, že všetky piesne som prežil a mám ich pod kožou,“ vyjadril sa hudobník k spolupráci s textárom.


"Restart v názve albumu znamená novú silu pre niečo vznikajúce, zmenu v mojom prístupe k skladaniu, súčasný zvuk, ale tiež nový producent a nové hudobné vydavateľstvo, s ktorými som začal spoluprácu. Je to vykročenie novým smerom, impulz, na ktorý som čakal, a nádej, ktorú každý potrebuje k životu,“ popísal svoj nový album spevák. Restart, ktorému predchádzali tri sólové štúdiovky - pb (2005), Život ve vteřinách.cz (2006) a Trojka (2011), pokrstí 2. novembra v Prahe, pričom z neho predstavil aj titulný singel. Ten si Bendeho priaznivci môžu vypočuť prostredníctvom jeho oficiálnej webstránky.

Tracklist albumu Petr Bende - Restart:
01 Restart
02 Utonout
03 Uchem jehly
04 Sníh s deštěm
05 Tequilla
06 Tajný song
07 Živí to nepřežijem
08 Kamikadze
09 Přání
10 Přímý zásah
11 Šílení 
12 Sami jsme nic



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies