Český Senát schválil nižšiu DPH na noviny a časopisy

NETKY.SK • 15 December 2016, 08:36 • 2 min
Český Senát schválil nižšiu DPH na noviny a časopisy

PRAHA - Českí senátori schválili v stredu večer zníženie dane z pridanej hodnoty (DPH) na noviny a časopisy, a to z 15 percent na 10 percent. Za zníženie hlasovalo 50 z 54 prítomných senátorov. Zákon musí ešte podpísať prezident Miloš Zeman. Mal by platiť od januára 2017, informoval český spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Novelu zákona podporili členovia Senátu naprieč politickým spektrom a podobne to prebehlo predtým aj v dolnej komore parlamentu, Poslaneckej snemovni.

 

"Táto komodita bola postihnutá skutočnosťou, že pred zvýšením sadzby tu bola sadzba päťpercentná, dnes je 15-percentná," argumentoval predkladateľ zákona, poslanec Jiří Dolejš (KSČM).

 

Noviny a periodiká by sa teda mali dostať do rovnakej kategórie ako knihy, dojčenská výživa či lieky, dodal portál Novinky.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies