Český Senát prijal zákaz fajčenia v reštauráciách a krčmách, novela ide k Zemanovi

NETKY.SK • 19 Január 2017, 17:55 • 2 min
Český Senát prijal zákaz fajčenia v reštauráciách a krčmách, novela ide k Zemanovi

PRAHA - V českých pohostinstvách a reštauráciách začne od mája platiť zákaz fajčenia.

slovakia

left justify in out

Nový protifajčiarsky zákon odsúhlasil český Senát po dnešnej štvorhodinovej debate. Za zákaz cigariet hlasovalo 45 senátorov, proti bolo 12 a 11 sa zdržalo, , informoval spravodajský server Novinky.cz.

 

Novela následne poputuje k prezidentovi Milošovi Zemanovi. Ten už skôr povedal, že ju nemôže vetovať, pretože je ako fajčiar v konflikte záujmov.

 

K prijatej norme bolo v Senáte množstvo pozmeňujúcich návrhov. Ani o jednom sa ale nehlasovalo. Senátori zákon schválili v znení, ktoré im poslala Poslanecká snemovňa.

 

Úplný zákaz fajčenia by mal podľa predlohy začať platiť od symbolického dátumu 31. mája 2017, na ktorý pripadá Svetový deň bez tabaku.

 

Novela zákona o ochrane zdravia zakáže fajčenie cigariet v reštauráciách a pohostinstvách, v čakárňach verejnej dopravy, na nástupištiach, v školách, na detských ihriskách, vo vnútornom priestore športovísk či v zoologických záhradách.

 

V reštauráciách bude možné fajčiť e-cigarety a vodné fajky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies