Český rezort vnútra: Záhadný Čech nikdy nepracoval v polícii!

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 18:07 • 2 min
Český rezort vnútra: Záhadný Čech nikdy nepracoval v polícii!

PRAHA - Český občan, trpiaci stratou pamäti, ktorého vlani v decembri našli v snehovom záveji v nórskej metropole Oslo, nikdy nebol zamestnancom Polície ČR.

slovakia

left justify in out

Zamestnancom rezortu vnútra bol v rokoch 1998-2002, vtedy pôsobil ako radový zamestnanec, technik v rámci počítačovej siete a mal na starosti správu počítačov, tlačiarní a podobne. Pre internetový server Lidovky.cz to uviedol dnes hovorca Ministerstva vnútra ČR Pavel Novák.
     

"Od polície mám informáciu, že nikdy nebol zamestnancom polície, nikdy nebol ani príslušníkom v radoch polície a nikdy po ňom nebolo vyhlásené pátranie," cituje server hovorcu, ktorý podľa vlastných slov viac toho nezistil.
     

Samotná polícia však informáciu o tom, že by záhadný Čech nikdy nebol jej zamestnancom, serveru nepotvrdila. "Údaj o zamestnaní je pre nás osobným údajom, teda nie sme oprávnení sa k nemu vyjadrovať," uviedla hovorkyňa Policajného prezídia ČR Eva Stulíková. Podľa jej slov sa česká polícia podieľa na prípade iba poskytovaním informácií a podkladov kolegom v Nórsku, ktorí sa kauzou zaoberajú.
     

Muž, ktorý sa predstavuje ako John Smith a ovláda päť jazykov vrátane češtiny či slovenčiny, v rozhovore pre nórsku televíziu TV2 uviedol, že sa v rokoch 2007-11 sa podieľal na policajnom vyšetrovaní hospodárskej kriminality. Keď mal odovzdať kľúčovú správu, niečo sa podľa neho stalo: "Z nejakého dôvodu som ju neodovzdal. Vyzerá to tak, že som sa niečoho bál. Pokúsil som sa opustiť ČR. Kúpil som si letenku do jednej ázijskej krajiny, ale možno som tam vôbec neodcestoval," povedal.
     

Podľa vlastných slov má strach z nevyjasnených vecí z minulosti a chce začať nový život ďaleko od Českej republiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona