Český reťazec predajní Sportisimo je na predaj

NETKY.SK • 19 December 2015, 12:27 • 2 min
Český reťazec predajní Sportisimo je na predaj

PRAHA - Český reťazec predajní so športovým vybavením Sportisimo je na predaj. Táto sieť obchodov vyzerá na prvý pohľad ako nadnárodná firma s talianskym názvom.

slovakia

left justify in out

Za spoločnosťou Sportisimo sú však české peniaze a dvaja podnikatelia vietnamského pôvodu Do Hong Son a Thai Ngoc Nguyen. Za 15 rokov urobili z malej firmy jednoznačného lídra na českom trhu. Ale teraz sa rozhodli, že spoločnosť predajú. Informovali o tom Hospodářské noviny (HN), ktorým to potvrdili dva od seba nezávislé zdroje z trhu. Informáciu prevzal aj portál aktualne.cz.

 

Predaj nepriamo potvrdila aj šéfka nákupu Sportisimo Martina Kudláčková. "Spoločnosť zvažuje možnosť vyhľadania dlhodobého partnera pre rozvoj svojich ďalších plánovaných obchodných aktivít," vyhlásila.

 

Ak k predaju dôjde, bude to najväčší domáci obchod v odbore so športovými potrebami. Dvojica majiteľov by za Sportisimo podľa HN rada dostala 5 miliárd korún (184,98 milióna eur). To je takmer 18-násobok prevádzkového zisku, čo je pre maloobchod nezvyčajne veľa.

 

O tom, či obaja majitelia predajú celú firmu alebo jej časť, sa má rozhodovať počas rokovania o cene.

 

Od roku 2000, kedy majitelia otvorili svoj vôbec prvý obchod so športovými potrebami v brnianskom nákupnom centre Futurum, ich firme rastú nepretržite tržby aj prevádzkový zisk, ktorý vlani dosiahol 281 miliónov Kč. Sportisimo stále pribúdajú nové pobočky. V Česku ich má už takmer 100, desiatky predajní prevádzkuje na Slovensku a v Poľsku, dokončujú expanziu na Balkán. A tovar predáva aj do západnej Európy vďaka nemeckému e-shopu.

 

Na českom trhu je jasnou jednotkou. Vďaka nižším cenám a širšej ponuke rástol aj v čase ekonomickej krízy, keď konkurenti ako Gigasport, X-Sport, Lifestyle Sports z trhu odišli. V uplynulých troch rokoch ale prišla nová konkurencia - do Česka vstúpili francúzsky Decathlon či britský shop SportsDirect.

 

(1 EUR = 27,030 CZK)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona