Český priemysel rástol najpomalšie za ostatné mesiace, rast ťahali automobilky

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 16:14 • 2 min
Český priemysel rástol najpomalšie za ostatné mesiace, rast ťahali automobilky

PRAHA - Český priemysel zaznamenal v máji medziročný rast o 2,5 %. Aj keď je výkon lepší ako v rovnakom mesiaci minulého roka, tempo rastu sa spomaľuje už niekoľko mesiacov.

slovakia

left justify in out

Najväčší prírastok zaznamenali automobilky. Toto odvetvie pridalo k výrobe oproti máju minulého roka 11,9 %, v predchádzajúcom mesiaci bol však medziročný rast na úrovni 16,5 %. Informoval o tom server iDNES.cz.
     

Podľa Václava Franča z Raiffeisenbank nebol májový výsledok zlý. "Celkovo si nemyslím, že májový výsledok priemyslu by bol zvlášť slabý. Je to iba jeden trochu horší mesiac v sérii veľmi dobrých mesiacov," povedal. V apríli vzrástla produkcia priemyslu medziročne o 7,7 % a v marci o 8,4 %.
     

Priemysel opätovne najviac ťažil z výroby automobiliek a na ne nadviazaných odvetví. Lepší výsledok oproti máju minulého roka vykázala napríklad aj výroba plastových produktov. Produkcia však klesla v energetike, ťažbe a potravinárskom priemysle. Stavebná výroba sa v máji medziročne nemenila. Ešte v apríli pritom vzrástla o 8 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies